ua en ru

Міліція не в повному обсязі контролює центр Києва, - прокуратура

Міліція не в повному обсязі контролює те, що відбувається в центрі Києва.

Міліція не в повному обсязі контролює те, що відбувається в центрі Києва. Про це повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев під час зустрічі з представником спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Петром Штайдлом, передає прес-служба столичної прокуратури.

"Мусимо констатувати, що на території Майдану скоюється велика кількість злочинів. Йдеться про тяжкі та особливо тяжкі злочини. Ми сьогодні, говоримо про те, що міліція не в повному обсязі контролює те, що відбувається в центрі Києва. Але також більшість людей проти силового розгону Майдану, тому ми повинні знайти ті інструменти, ті механізми для того щоб звільнити вулиці і при цьому уникнути зіткнень", - зазначив прокурор.

При цьому Юлдашев навів дані соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології, що проводилося з 1 по 5 липня, згідно з якими 82% киян негативно ставляться до знаходження наметів на Майдані.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Віталій Ярема повідомив, що на Майдані Незалежності в Києві з кінця лютого 2014 р. скоєно 158 злочинів.