ua en ru

Міліція Львова сьогодні отримала 10 неправдивих повідомлень про замінування будівель

Міліція Львова сьогодні отримала 10 неправдивих повідомлень про замінування будівель у місті.

Міліція Львова сьогодні отримала 10 неправдивих повідомлень про замінування будівель у місті. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Сьогодні 26 липня, в міліцію надійшло повідомлення про замінування головного залізничного вокзалу, семи готелів, одного ресторану і одного хостела", - йдеться в повідомленні.

Так, перше повідомлення співробітники міліції отримали в 13:25.

На місцях подій працювали представники слідчо-оперативної групи міліції, вибухотехніки, експерти НДЕКЦ при ГУ МВС України в Львівській області, а також представники інших служб, які після ретельних перевірок приміщень і прилеглих територій вибухових пристроїв не виявили.

"Проведеними заходами ми встановили, що деякі дзвінки про мінування будівель у Львові здійснювалися з території зони АТО. В даному випадку всі кримінальні провадження, для подальшого досудового слідства, будуть направлені за підслідністю", - повідомив заступник начальника Головного управління МВС України у Львівській області, начальник кримінальної міліції полковник міліції Руслан Домніцак.

За всіма фактами "мінувань" будівель відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Зараз працівники міліції проводять заходи з метою встановлення осіб, які надали завідомо неправдиву інформацію про замінування приміщень у Львові.