ua en ru

Міліція Києва порушила справу за фактом реєстрації "технічного" кандидата в нардепи

Міліція Києва порушила справу за фактом реєстрації "технічного" кандидата в нардепи
Слідчий відділ Дарницького райуправління МВС м. Києва розпочав досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом реєстрації "технічного" кандидата в народні депутати.

Слідчий відділ Дарницького райуправління МВС м. Києва розпочав досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом реєстрації "технічного" кандидата в народні депутати. Про це повідомила прес-служба МВС України.

Як повідомляється, звернення до правоохоронців надійшло від довіреної особи кандидата в народні депутати України від політичної партії "Народний фронт" Ксенії Ляпіної.

"Звернення до міліції надійшло за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права шляхом реєстрації технічного кандидата зі схожим прізвищем", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, кримінальне провадження відкрито за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 26 жовтня 2014 р. в Україні проходили дострокові вибори Верховної Ради України.

Станом на 20:00 26 жовтня 2014 р. міліція зареєструвала в Київській області 40 незначних подій про правопорушення, пов'язаних з порушеннями виборчого законодавства.