ua en ru

Прокуратура пред'явила підозру командиру роти батальйону "Прикарпаття" в непокорі начальству

Прокуратура пред'явила підозру командиру роти батальйону "Прикарпаття" в непокорі начальству Джерело фото:styknews.info
Військова прокуратура Південного регіону України 7 листопада в ході розслідування кримінального провадження повідомила про підозру командиру роти 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.402 (непокора), ч.2 ст.404 (опір начальнику) КК України.

Військова прокуратура Південного регіону України 7 листопада в ході розслідування кримінального провадження повідомила про підозру командиру роти 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.402 (непокора), ч.2 ст.404 (опір начальнику) КК України. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України.

Цього ж дня судом задоволено клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу щодо підозрюваного у вигляді тримання під вартою у слідчому ізоляторі терміном на 2 місяці, з визначенням застави.

Слідство зібрало достатньо доказів про те, що вказаний військовослужбовець спільно із групою підлеглих відкрито і навмисне відмовився виконати письмовий наказ командування про повернення підрозділу до виконання обов'язків військової служби в зоні АТО.

"Крім цього, продовжуючи чинити опір начальнику, він віддав наказ підлеглим вчинити насильство щодо представників Військової служби правопорядку із застосуванням зброї, після чого самовільно відбув з підрозділом до місця постійної дислокації в Івано-Франківську область", - йдеться в повідомленні.

При незаконному переміщенні з місця виконання бойового завдання в зоні АТО в місто Івано-Франківськ військовослужбовці зазначеного батальйону, крім штатного озброєння, вивозили без всякого оформлення та обліку гранатомети, гранати та інші боєприпаси, походження і місце отримання яких військовослужбовці підрозділу пояснити не змогли.

В даний час військова прокуратура Західного регіону розслідує ще 5 кримінальних проваджень щодо п'яти військовослужбовців батальйону "Прикарпаття", які не прибули до місця служби. В діях чотирьох із них є ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст.402 (непокора), і в одного - ч.1 ст.407 (самовільне залишення місця служби) КК України, на підставі чого їм оголошено про підозру. Місце знаходження інших встановлюється.

Нагадаємо, 8 вересня комбат 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" Віталій Комар був звільнений під заставу в 60 тис. грн. 3 вересня підполковник Комар був затриманий і доставлений до військової прокуратури Південного регіону за підозрою у дезертирстві, а згодом заарештований на два місяці.