ua en ru

Київська влада не має коштів навіть на початок протизсувних робіт, - Голубченко

Київ немає коштів навіть щоб розпочати проектування протизсувних робіт. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Києва сьогодні немає цих грошей. І якщо зсуви не отримають статусу надзвичайної ситуації регіонального масштабу, то які гарантії людям ми можемо дати? Ми зараз просимо ДержНС провести засідання штабу і визначити це надзвичайною ситуацією регіонального масштабу. В нас сьогодні немає навіть грошей, чесно кажучи, навіть 5,5 млн грн, щоб почати (проектувальні) роботи", - зазначив Голубченко.

Він додав, що вже неодноразово звертався з відповідними проханнями до уряду. Він сподівається, що можна буде отримати кошти за рахунок резервного фонду Кабінету міністрів, передбаченого для ліквідації надзвичайних ситуацій.

Голубченко додав, що протизсувні роботи на Парковий дорозі планується провести за рахунок того, що КМДА знайде підрядника, який буде працювати в борг.

Голубченко доручив департаменту містобудування та архітектури підготувати розпорядження, згідно з яким, департамент будівництва та житлового забезпечення має виступити замовником по проекту щодо виконання робіт по Парковій дорозі від першого зсуву за Аскольдовою могилою до самого Столичного шосе.

Він також не виключи, що Паркова дорога може бути розширена на 1 ряд.

Читайте також: У Києві 8 з 120 зсувних місць мають статус надзвичайної ситуації місцевого рівня, - КМДА