ua en ru

Кабмін виділив 1,6 млн грн на евакуацію українців з Сектора Газа

Кабмін виділив 1,6 млн грн на евакуацію українців з Сектора Газа Джерело фото:blogs.lb.ua
Кабінет міністрів України виділив 1 млн 608,595 тис. грн на здійснення евакуації громадян України з території Сектора Газа.

Кабінет міністрів України виділив 1 млн 608,595 тис. грн на здійснення евакуації громадян України з території Сектора Газа. Текст відповідного розпорядження від 30 жовтня 2014 р. № 1056-р оприлюднений на сайті уряду.

"Виділити Державній службі з надзвичайних ситуацій 1 608,595 тис. гривень для здійснення невідкладної евакуації громадян України з території Сектора Газа, у тому числі для відшкодування витрат, пов'язаних із здійсненням евакуації", - йдеться в розпорядженні.

Міністерства фінансів має здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

При цьому Державній службі з надзвичайних ситуацій доручається забезпечити здійснення евакуації літаками українських авіаперевізників та доставку евакуйованих громадян України автотранспортом Державної служби з надзвичайних ситуацій до м. Києва; затвердити за погодженням з Міністерством фінансів та Міністерством економічного розвитку і торгівлі перелік витрат, пов'язаних із здійсненням евакуації, що підлягають відшкодуванню; подати до 25 грудня 2014 р. Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.

Міністерству охорони здоров'я доручається забезпечити чергування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги в аеропортах приземлення літаків з евакуйованими громадянами України у дні їх прильоту, а Міністерству закордонних справ - узгодження з відповідними органами Держави Ізраїль, Палестинської Національної Адміністрації та Арабської Республіки Єгипет питання здійснення евакуації.

У свою чергу Державна фіскальна служба має забезпечити оперативне митне оформлення членів екіпажів і пасажирів відповідних літаків, а Адміністрація Державної прикордонної служби - першочергове здійснення контролю зазначених членів екіпажів і пасажирів під час перетинання державного кордону.

Нагадаємо, з 17 липня 2014 р. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала в секторі Газа наземну операцію "Непорушна скеля", яка була ініційована у відповідь на ракетні обстріли ізраїльських міст. У ході 50-денного конфлікту загинули 2 тис. 100 палестинців і 73 ізраїльтянина. За даними ООН, більшість загиблих палестинців були цивільними особами. Ізраїль покладає відповідальність за їх загибель на бойовиків ХАМАС, що здійснювали атаки з житлових районів і провокували тим самим у відповідь вогонь.