ua en ru

Human Rights Watch заявляє про катування цивільних осіб з боку бойовиків ДНР і ЛНР

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) заявляє про катування цивільних осіб з боку проросійських сепаратистів на Донбасі.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) заявляє про катування цивільних осіб з боку проросійських сепаратистів на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

Зокрема повідомляють, що проросійські сепаратисти затримують цивільних осіб, піддають їх тортурам і такому поводженню, що принижує людську гідність, а також задіють у примусовій праці.

За даними HRW, захоплені цивільні особи використовуються в якості заручників.

У повідомленні відзначають, що з квітня 2014 р. збройні прихильники самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганській народної республіки" (ЛНР) захопили в цілому кілька сотень цивільних осіб.

"Проросійські ополченці систематично здійснюють кричущі злочини проти затриманих. У нас є всі підстави самим серйозним чином побоюватися за безпеку будь-якої людини, захопленої ополченцями на сході України", - зазначив директор HRW по Європі та Центральній Азії Х'ю Вільямсон.

У серпні дослідники HRW зафіксували на сході України 20 випадків захоплення цивільних осіб ополченцями і проінтерв'ювали 12 осіб, які стверджували, що після захоплення їх били, в тому числі ногами, кололи або різали ножем, припікали сигаретою або піддавали імітації страти. Щонайменше шістьох використовували в якості заручників з метою отримання викупу або обміну на захоплених українськими силовиками ополченців. Ще один, наскільки відомо, на момент підготовки цього матеріалу очікує обміну.