ua en ru

Генсек ООН закликав притягнути до правосуддя убивць Нємцова

Генсек ООН закликав притягнути до правосуддя убивць Нємцова

Генеральний секретар Організації об'єднаних націй Пан Гі Мун засудив вбивство політика Бориса Нємцова і закликав залучити всіх винних до правосуддя, йдеться в заяві ООН.

"Генеральний секретар шокований жорстоким вбивством Бориса Нємцова в Москві 27 лютого і засуджує його. Генсек звертає увагу на оголошене початок розслідування і розраховує, що винних оперативно залучать до правосуддя", - йдеться в повідомленні.

Пан Гі Мун також висловив глибокі співчуття сім'ї, друзям і соратникам Бориса Нємцова. Раніше, 28 лютого, провести прозоре, ретельне і прояснює розслідування вбивства опозиціонера закликала президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер.

Російський лідер Володимир Путін пообіцяв взяти розслідування злочину під особистий контроль.

Зазначимо, ряд європейських політиків виступили за швидке і всебічне розслідування вбивства Бориса Нємцова.

Борис Нємцов був убитий невідомими пізно ввечері, 27 лютого. За даними МВС, в нього вистрілили кілька разів, чотири кулі досягли мети. Порушено кримінальну справу за ч.1 ст.105 КК РФ (вбивство) і ст.222 КК РФ (незаконний обіг зброї). Вбивством політика займається Головне слідче управління Слідчого комітету Росії, яке напередодні назвало версії вбивства Нємцова.

Борис Нємцов - колишній перший віце-прем'єр РФ і депутат Держдуми, видатний опозиційний політик, співголова руху "Солідарність" і партії "РПР-ПАРНАС". У вересні 2013 року став депутатом Ярославської обласної думи.

За матеріалами: ООН