ua en ru

ЄС сподівається, що РФ проведе повне і швидке розслідування вбивства Нємцова

ЄС сподівається, що РФ проведе повне і швидке розслідування вбивства Нємцова

Європейський союз сподівається, що російські власті проведуть повне, швидке і прозоре розслідування віроломного політичного вбивства Бориса Нємцова. Про це йдеться в заяві високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні (на фото).

"З обуренням і великим жалем я дізналася новина про грубе вбивство Бориса Нємцова, колишнього віце-прем'єр-міністра Російської Федерації, екс-губернатора Нижегородської області, а також одного з лідерів ліберальної російської опозиції. Його було убито саме напередодні демонстрації проти впливу економічної кризи та конфлікту в Україні, яку Нємцов організовував на 1 березня ", - йдеться в повідомленні.

За словами Могеріні, Нємцов був рішучим адвокатом сучасною, багатою і демократичною Російської Федерації, відкритою для світу.

Нагадаємо, невипадковим назвав вбивство Бориса Нємцова Президент України Петро Порошенко, зазначивши, що російський опозиціонер був "містком між Україною і Росією".

Як повідомлялося, Борис Нємцов був застрелений ввечері 27 лютого в центрі Москви. До нього під'їхав білий автомобіль, з якого було зроблено кілька пострілів. Потім машина зникла. Від отриманих поранень політик помер на місці.