ua en ru

Кількість жертв вибухів у Тріполі зросла до 47 людей

Кількість жертв двох вибухів в ліванському м. Тріполі зросла до 47 осіб. За останніми даними, близько 300 осіб все ще перебувають у лікарні, з них 65 у критичному стані. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на місцеві влади.

Скоординовані вибухи в місті, населеному переважно сунітами, підняли релігійну напруженість в Лівані до небезпечного рівня. Влада побоюється, що ситуація перейде в циклічно поддерживающиеся акти помсти між сунітської та шиїтської громадами.

Нагадаємо, 23 серпня спрацювали вибухові пристрої, закладені в автомашини біля двох мечетей в Тріполі: аль-Таква і аль-Салам. Вибухи прогриміли з інтервалом у п'ять хвилин. У мечетях в цей час перебували віруючі, які закінчували п'ятничну молитву.

Одна з мечетей, аль-Таква, знаходиться в самому центрі Тріполі, неподалік від будинку екс-прем'єра Лівану Наджіб Мікаті, який зараз перебуває за кордоном. Друга мечеть, аль-Салам, розташована неподалік від порту Тріполі.

"Тероризм атакує раптово, немов з-під землі, і, як показує практика, його ліквідація не простий процес. Ми вже попереджали населення, що пожежа, що охопила регіон, перекинувся на Ліван, і тероризм не збирається щадити нашу країну. Нам залишається тільки вступити з ним в рішучу боротьбу", - заявив у зв'язку з подвійним терактом глава МЗС Лівану Аднан Мансур.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 42 загиблих.