ua en ru

Бойовики за ніч 16 раз обстріляли позиції сил АТО, - штаб

Бойовики за ніч 16 раз обстріляли позиції сил АТО, - штаб

Бойовики за минулу ніч 16 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Починаючи з 18 години учорашнього дня, незаконні збройні формування 16 разів вдавалися до провокацій і обстрілювали позиції українських військових.

Застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети і міномети, вночі бойовики обстріляли донецький аеропорт, а зі стрілецької зброї - околиці Чорнухине", - сказано в повідомленні.

Мінометному обстрілу піддалися населені пункти Старий Айдар, Золоте, Попасна, околиці Вуглегірська і Чермалика.

"5 раз незаконні збройні формування відкривали артилерійський вогонь, в тому числі двічі з "Градів". Артилерійському обстрілу піддалися позиції наших військ в районах шахти "Полтавська" і населених пунктів Ленінське, Оленівка. Під вогонь з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" потрапили Золоте і Ольховатка", - уточнили в штабі.

Як зазначається, незважаючи на численні провокації бойовиків, українські військовослужбовці впевнено контролюють ситуацію на лінії розмежування, проводять планові заходи щодо відновлення боєздатності, забезпечують мир і спокій на звільнених від бойовиків територіях, а також всіляко допомагають мирним жителям.

Нагадаємо, вдень 1 січня бойовики 12 раз обстріляли позиції сил АТО. За даними РНБО, втрат серед українських військових не було.