ua en ru

Бойовики прикриваються ув'язненими, встановлюючи блокпости в безпосередній близькості до виправних установ, - ДПтС

Бойовики прикриваються ув'язненими, встановлюючи блокпости в безпосередній близькості до виправних закладів.

Бойовики прикриваються ув'язненими, встановлюючи блокпости в безпосередній близькості до виправних закладів. Про це в ході брифінгу заявив глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Свої блокпости вони розміщують в безпосередній близькості до установ виконання покарань. Неважливо, це жіноча колонія чи це заклад, у якому міститься близько 1 тисячі засуджених. Це робиться з розрахунку на те, щоб прикрити себе цим закладом на випадок атаки на блокпост. Страждають люди, які не можуть ні взяти зброю в руки, ні висловити своє незадоволення кому-небудь", - заявив Старенький.

За його словами, під час одного з обстрілів блокпоста бойовиків снаряди почали потрапляти в 57-ю колонію, в результаті чого загинули 2 засуджених, 2 отримали серйозні травми. Також були травмований черговий офіцер.

"Під час цього обстрілу була спроба втечі засуджених. Засуджених повернули. Коли почали розбиратися, в чому справа, з'ясувалося, що засуджені просто намагалися втекти від снарядів, які падали на територію колонії", - заявив голова ДПтС.