ua en ru

Бойовики обстрілюють донецький аеропорт з житлових районів міста, - ОБСЄ

Бойовики обстрілюють донецький аеропорт з території житлових районів та околиць міста. Про це в ході брифінгу заявив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні констатувати той факт, що атаки на аеропорт відбуваються або з безпосередньої близькості аеропорту - з території житлового району або з околиці міста", - сказав Хуг.

Будь-яка з таких атак, за його словами, не може не викликати відповідь вогню, і в результаті страждає місцеве населення і місцева інфраструктура.

"Ми протягом дня намагалися вибратися в аеропорт Донецька. Тільки з другої спроби нам вдалося опинитися в безпосередній близькості до аеропорту. Там ми спостерігали за роботою Центру по спільному контролю і координації, а також за діями так званої ДНР", - заявив Хуг.

За його словами, спостерігачі моніторингової місії визнали ситуацію на місці занадто непередбачуваною для того, щоб відправиться ближче до аеропорту, тому було прийнято рішення повернуться назад, на своє постійне місце дислокації.

"В безпосередній близькості до аеропорту ми змогли своїми очима побачити весь збиток, нанесений місцевої інфраструктури та цивільних будівель. І нам, як місії відомо, що бої тривають. Ці бої ведуться з залученням важкої військової техніки обома сторонами", - повідомив Хуг.

Він також зазначив, що СММ буде продовжувати вести спостереження і підключати всі сторони для того, щоб притягнути винних до відповідальності.

Нагадаємо, в донецькому аеропорту триває бій. Сили АТО відправили підкріплення в донецький аеропорт.