ua en ru

"Свобода" засуджує інцидент біля готелю Premier Palace під час маршу на честь Бандери

ВО "Свобода" засуджує інцидент біля готелю Premier Palace під час учорашнього маршу на честь дня народження Степана Бандери. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Свобода" засуджує зазначені провокативні дії. 2 січня 2014 року політвиконком об'єднання проаналізував результати акції; за результатами перевірки ухвалено рішення про виключення з лав ВО "Свобода" двох осіб, яких було втягнуто в інцидент і які піддалися на провокацію. Про спланованість і зрежисований характер провокації свідчить хоча б той факт, що обліковий запис (т.зв. "акаунт"), на якому було викладено змонтоване відео, було створено напередодні, а викладене відео активно розпіарили провладні "боти". Розцінюємо цей інцидент, що мав місце під час маршу, як провокацію проти "Свободи", націоналістичного руху, проти Бандери", - сказано у повідомленні.

Як повідомила РБК-Україна начальник прес-служби ГУ МВС у Києві Ольга Білик, за даним фактом надійшло звернення, почато кримінальне провадження за ст. 296 КК (хуліганство).

Нагадаємо, вчора центром Києва пройшов марш членів "Свободи" на честь дня народження одного з лідерів ОУН Степана Бандери. Під час маршу його учасники тримали запалені факели, декілька з яких були кинуті у вхід готелю Premier Palace.