Daimler вкладе 2 млрд євро в будівництво найбільшого заводу концерну в Китаї

Німецька автомобілебудівна компанія Daimler AG, якій належить бренд Mercedes-Benz, планує вкласти 2 млрд євро в будівництво найбільшого заводу концерну в Китаї, щоб забрати частку китайського ринку у BMW і Audi.

Німецька автомобілебудівна компанія Daimler AG, якій належить бренд Mercedes-Benz, планує вкласти 2 млрд євро в будівництво найбільшого заводу концерну в Китаї, щоб забрати частку китайського ринку у BMW і Audi, повідомляє "Росія 24" з посиланням на агентство Bloomberg.

Згідно з планами Daimler будівництво заводу може бути завершено вже в 2014 р.

За словами глави китайського підрозділу Daimler Хубертуса Троски, будівництво заводу дозволить компанії подвоїти виробництво в країні і довести кількість автомобілів, що випускаються до 200 тис. на рік.

До 2015 р. концерн також має намір збільшити щорічні продажі в Китай до 300 тис. автомобілів за рахунок виведення на китайський ринок 20 нових або оновлених моделей.

Нагадаємо, що чистий прибуток Daimler AG за підсумками II кварталу 2013 р. виріс в 2,3 рази до 5,2 млрд євро. Підсумковий показник прибутку включає в себе 3,2 млрд євро, отриманих Daimler в результаті виходу з EADS. За прогнозами експертів автоконцерну, за підсумками року операційний прибуток компанії зменшиться цього року в порівнянні з рівнем 2012 р., що склав 8,1 млрд євро.

Daimler також представила прогноз, згідно з яким попит на автомобілі в світі зросте на 2-4% в поточному році.

Daimler AG - німецький автомобільний концерн, володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Найбільші акціонери - уряд Кувейту (7,6%) і французько-японський альянс Renault / Nissan (3,1%, партнерам належить по 1,54% акцій). У свою чергу Daimler спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку володіє 15% акцій російського виробника вантажівок ВАТ "КАМАЗ".