Цей смачний фрукт допоможе знизити ризик утворення тромбів
Фото: Які фрукти допоможуть знизити ризик тромбозу (freepik.com)
Популярні фрукти банани, які обожнюють, чимало людей, дуже корисні для здоров'я. Також цей продукт може попередити ризик виникнення тромбозу.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на National Institutes of Health.
Що показало дослідження про банани
Якщо з'їдати по одному банану зранку, в обід та на вечерю, ризик утворення тромбів і інсульту може зменшитися на 21%.
Це пояснюється тим, що банани забезпечують організм необхідною порцією калію, який відіграє ключову роль у зниженні ризику тромбоутворення.
Експерти вважають, що отримання 1600 мг калію на добу через банани або інші продукти, що містять цей елемент, може знизити ймовірність інсульту на 21%.
Які корисні властивості мають банани
- Знижують кров'яний тиск і підтримують здоров'я серця.
- Допомагають при печії, оскільки діють як природні антациди, які зв'язують кислоти, що робить їх корисними для шлунка.
- Містять багато заліза, що сприяє загальному здоров'ю організму.
- Є джерелом енергії, завдяки своєму складу.
- Полегшують запори, завдяки високому вмісту харчових волокон, що сприяють регулярним випорожненням.
- Заспокоюють нерви завдяки вмісту вітаміну В.
- Регулюють температуру тіла.
До речі, триптофан, що міститься в бананах, перетворюється в серотонін, який допомагає підвищити настрій і зменшити симптоми депресії.
Банани є хорошим джерелом швидко засвоюваних вуглеводів, що забезпечують організм енергією, особливо корисно для активних людей і спортсменів.
Читайте також про неймовірний суперпродукт, який зупинить тягу до смаколиків та цукру.
Раніше ми писали про продукт №1, від якого треба триматися якомога далі.