ua en ru

Зубко виступає за збереження мажоритарної системи виборів

Зубко виступає за збереження мажоритарної системи виборів Геннадій Зубк

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко виступає за збереження пропорційно-мажоритарної виборчої системи. Про це Зубко заявив сьогодні на нараді з представниками районних та обласних рад, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мажоритарні вибори потрібні. Чому? Тому що ми обираємо конкретну людину, яка відповідає за територіальну громаду", - сказав Зубко.

Як зазначив віце-прем'єр, прикладом ефективності роботи обраної влади на місцях стала війна на Донбасі.

"І це ми побачили під час військової агресії в Луганські і Донецькій області, коли райдержадміністрації були пусті. А ті, хто були обрані на місцях, - голови районних рад, міські голови, - вони лишилися і виконували під час обстрілу свою роботу", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, згідно з текстом коаліційної угоди, коаліція п'яти фракцій зобов'язалася провести місцеві вибори з урахуванням реформи децентралізації місцевого самоврядування в першій половині 2015 р. Проте наразі такі вибори не призначені.

Разом з тим що 17 березня 2015 р. Верховна Рада дозволила надавати спеціальний статус районів Донбасу тільки після виборів. За відповідний законопроект № 2378 проголосували 265 нардепів із 226 мінімально необхідних.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко назвав умови проведення виборів на Донбасі і надання регіону широких повноважень.