ua en ru

Зоозахисники під Радою вимагають посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

Зоозахисники під Радою вимагають посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами Фото: Верховна Рада (twitter.com/verkhovna_rada)

Мітингувальники закликають нардепів підтримати відповідний законопроект

Біля будівлі Верховної Ради України відбувається мітинг на підтримку законопроекту про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин, реєстр. ном. 5119-1). Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, в акції беруть участь кілька десятків активістів. Люди тримають в руках плакати із закликами до народних депутатів підтримати законопроект і фотографіями вбитих тварин. Учасники акції скандують "Депутати, захистіть тварин", "Україна без шкуродерів" і "5119-1".

"Законопроект 5119-1 має на меті посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, їхнє мордування, а також нацькування тварин одна на одну, їх вбивства. Пропаганди цього негативного явища в суспільстві", - йдеться в пояснювальній записці до документа. ВРУ прийняла законопроект 5119-1 в першому читанні в квітні.

altaltaltaltaltaltaltalt

Фото: мітинг зоозахисників під Радою (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сотні українців вийшли на мітинг "За цирк без тварин", який відбувся в Києві у парку імені Тараса Шевченка.