ua en ru

В зоні АТО за добу загинув один військовий, ще 9 отримали поранення і бойові травми

В зоні АТО за добу загинув один військовий, ще 9 отримали поранення і бойові травми Фото: Андрій Лисенко (mediarnbo.org)

На Бахмутський трасі бойовики випустили більше тридцяти 120-мм мін

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) за добу загинув один військовий, ще 9 отримали поранення і бойові травми. Про це на брифінгу повідомив глава прес-служби Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув, 6 - отримали поранення. Крім того, один військовий загинув і троє отримали поранення, підірвавшись на вибухових пристроях", - заявив Лисенко.

За його словами, ці випадки сталися поблизу населених пунктів Авдіївка та Зайцеве Донецької області.

Крім того, глава прес-служби Міноборони заявив про 9 порушень режиму тиші з боку бойовиків, більше половини - із застосуванням важкого озброєння. Так, після півночі бойовики відкривали вогонь з легкого озброєння в Кримському і Новоалександрівці. На Бахмутський трасі, поблизу Новотошківського і Кримського, поблизу Щастя і у Сизого бойовики застосували міномети.

"Найбільш інтенсивними ворожі мінометні обстріли були на Бахмутський трасі, де сумарно ворог випустив більше 30 мін калібру 120 мм. Характерно, що всі мінометні обстріли сталися під час або після заходу сонця", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області бойовики обстріляли житлові квартали населеного пункту Новолуганское.