ua en ru

В зоні АТО за добу загинув один військовий, ще один отримав поранення, - штаб

В зоні АТО за добу загинув один військовий, ще один отримав поранення, - штаб Фото: ЗСУ (facebook.com/theministryofdefence.ua)

За добу бойовики 34 рази відкривали вогонь в порушення перемир'я

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 1 серпня 2017 року, в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Загалом, за минулу добу, незаконні збройні формування 34 рази порушили перемир'я. 10 разів ворог застосовував міномети, 5 - озброєння БМП, 13 разів бив з гранатометів. В результаті бойових дій один наш військовий загинув, ще один отримав поранення", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, найбільше обстрілу були зафіксовані після 18:00 1 серпня 2017 року.

Так, в Донецькій області, бойовики з гранатометів обстрілювали українські зміцнення на шахті Бутівка. По південних околицях Авдіївки бойовики кілька разів били з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. А близько 22 годин вони застосовували міномет калібру 120 міліметрів, зенітну установку, великокаліберні кулемети з українським захисникам у Троїцькому. Крім того, ворожі міномети працювали неподалік Майорська, Верхньоторецького, Зайцевого.

Крім того, в Луганській області бойовики в основному використовували стрілецьку зброю. Так, під ворожим вогнем, ввечері і вночі опинилися українські опорні пункти в Новоалександровке, Новотошковском, Станиці Луганської. А близько 19 години, в результаті обстрілу снайпером нашого опорного пункту в Новозвановке, отримав смертельне кульове поранення український військовий.

На Приморському напрямку бандформування зі стрілецької зброї обстрілювали сили АТО у Лебединському, а з гранатометів били по Погоди. У свою чергу українські військові оперативно і часто агресивно відповідали ворогові змушуючи його припиняти провокації.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 6 годину 2 серпня 2017 року Минулої доби ситуація у зоні АТО заг...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 1 серпня 2017 р.

Також, вчора вранці бойовики обстріляли будинки мирних мешканців селища Водяне з заборонених мінськими домовленостями реактивних систем залпового вогню. Постраждалих серед місцевих мешканців немає.

Майже в той же час, в 8:15 боевики влаштували підриви інженерних боєприпасів поблизу населеного пункту старомихайлівка (сторомихайлівка), щоб таким чином зімітувати обстріл з боку ЗСУ.

"Таким чином, за нашою оперативною інформацією, противник намагається дискредитувати українську армію напередодні чергового засідання тристоронньої контактної групи, яка незабаром пройде в Мінську", - резюмували в штабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики обстріляли околиці селища Водяне заборонених реактивних систем залпового вогню і імітували обстріл Старомихайловки.