ua en ru

В зоні АТО за добу загинув один військовий, ще 8 поранені

В зоні АТО за добу загинув один військовий, ще 8 поранені Фото: Олександр Мотузяник

Бойовики обстріляли сили АТО з мінометів в районі донецького аеропорту

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 14 листопада, загинув один український військовослужбовець, ще восьмеро отримали поранення. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"В результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще вісім були поранені", - сказав Мотузяник.

Він назвав найбільш складною ситуацію в районі донецького аеропорту. Там, в районі Авдіївки бойовики обстріляли сили АТО з великокаліберних мінометів, які повинні були бути відведені за мінським домовленостями.Було встановлено, що міномети, з яких бойовики обстріляли українських військових, були замасковані в Путилівському лісі.

В цілому за добу 23 провокації бойовиків були зафіксовані тільки біля донецького аеропорту.

В зоні АТО за добу загинув один військовий, ще 8 поранені

Фото: ситуація в зоні АТО на 15 листопада 2015 року

Нагадаємо, бойовики, починаючи з вечора 14 листопада, 30 раз обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Так, на донецькому напрямку бойовики вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в бік позицій українських військових в районі Новгородського, Мар'їнки, Красногорівки, Пісків, Авдіївки і Опитного. На артемівському - в напрямку Зайцевого, Луганського, Попасній, Майорського і Лозового. На маріупольському та луганському напрямках бойовики вели прицільний вогонь із стрілецької зброї по Широкіно і Станиці Луганської.