ua en ru

В зоні АТО за добу загинув один український військовий, ще один поранений, - штаб

В зоні АТО за добу загинув один український військовий, ще один поранений, - штаб Фото: ЗСУ (mil.gov.ua)

За минулу добу бойовики 30 разів порушили режим перемир'я

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 12 липня 2017 року, в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення. Про це повідомляє штаб АТО в Facebook.

"Всього за минулу добу незаконні збройні формування 30 разів порушили режим перемир'я. Один український військовий загинув, ще один отримав поранення", - йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу, в Донецькій області близько 17:00 і 23:00 бойовики з боку селища Калинове 4 рази били по українських позиціях в Троїцькому з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, БМП. Крім того бойовики застосували та міномети калібру 120 і 82 міліметри заборонені мінського домовленостями.

У свою чергу, сили АТО відкривали у відповідь вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. Також на цьому ж напрямку близько 18:00 і 23:00 години банд формування обстрілювали українські опорні пункти в районі Авдіївки.

На Маріупольському напрямку з мінометів калібру 82 міліметри бойовики відкривали вогонь по селищах Березове і Новомихайлівка. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по населених пунктах Красногорівка, Талаківка, Водяне, Гнутово, Павлопіль. А близько 21:00, в результаті обстрілу з 82 міліметрового міномета, один з наших опорних пунктів в селищі Мар'їнка, отримав поранення український військовий.

"Пізніше, ввечері з мінометів і кулеметів противник в черговий раз цілеспрямовано вів вогонь вже по житлових кварталах Мар'їнки, що призвело до пожежі і руйнувань цивільних будівель", - повідомили в штабі.

У Луганській області після 18:00 бойовики зі стрілецької зброї і гранатометів тричі били по Новозванывці. А майже в 21:00 випустили 5 мін калібру 120 міліметрів по Станиці Луганської.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 6 годину 13 липня 2017 року Минула доба у зоні проведення АТО ві...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 12 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ввечері в середу, 12 липня 2017 року, другий раз за вечір обстріляли житлові квартали міста Мар'їнка (Донецька область), в результаті чого загорілося кілька будівель.