ua en ru

В зоні АТО за добу загинув 1 український військовий, ще 1 поранений

В зоні АТО за добу загинув 1 український військовий, ще 1 поранений Фото: Олександр Мотузяник

Бойовики продовжують активно порушувати мінські угоди перед переговорами нормандської четвірки в Парижі

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 2 березня 2016 року, в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще один був поранений. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець і один отримав поранення", - повідомив Мотузяник.

При цьому, за його словами, на луганському напрямку обстрілу з важкого озброєння не зафіксовано. Однак у Станично-Луганському районі від снайперського пострілу загинув один український військовослужбовець, який патрулював територію.

На донецькому напрямку найбільш складна обстановка була в районі донецького аеропорту. Один український боєць був поранений в районі Пісок.

При цьому Мотузяник підтвердив, що сьогодні вранці бойовики обстріляли сили АТО на донецькому напрямку з установок "Град".

"Сьогодні вранці, ще до світанку противник грубо порушив мінські угоди на донецькому напрямку, відкривши вогонь з двох установок "Град". Всього було випущено близько 20 снарядів. За попередніми даними, жертв і руйнувань немає", - повідомив він.

На думку представника АПУ, таким чином бойовики хочуть вислужитися перед своїм російським керівництвом перед нормандських переговорами в Парижі.

У той же час на маріупольському напрямку обстановка загострилася. Противник активно використовують міномети і бронетехніку. Сили АТО змушені постійно відкривати вогонь у відповідь. Найбільш складна обстановка в районі Мар'їнки, Докучаєвська, на ділянці Талакановка-Широкіно.

В зоні АТО за добу загинув 1 український військовий, ще 1 поранений

Фото: карта АТО за 3 березня 2016 року

Нагадаємо, як раніше сьогодні повідомив штаб АТО, за минулу добу бойовики 62 рази обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі. При цьому вони активніше використовували міномети.