ua en ru

В зоні АТО за добу загинув 1 український військовий, ще 3 поранені

В зоні АТО за добу загинув 1 український військовий, ще 3 поранені Фото: Андрій Лисенко

За добу бойовики здійснили рекордну кількість обстрілу з кінця серпня 2015 року

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 4 лютого 2016 року, в результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще троє отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в результаті цих активних бойових дій один наш воїн загинув і ще троє отримали поранення", - повідомив Лисенко.

Він уточнив, що один український військовий загинув в результаті мінометного обстрілу в Зайцевому, двоє отримали поранення в результаті мінометного обстрілу в Майорске і один - в Мар'їнці.

За його словами, вчора ситуація на лінії зіткнення загострилася. Бойовики здійснили 81 обстріл по позиціях українських військових, і це рекордна кількість обстрілів з кінця серпня 2015 року.

При цьому абсолютно спокійною ситуація залишається тільки на луганському напрямку. За минулу добу там не зафіксовано жодного обстрілу українських позицій.

Водночас на донецькому напрямку ведуться активні дії по всій лінії фронту. Найбільш важка ситуація в районі Зайцевого і Майорска. Там було випущено понад 100 мінних снарядів по позиціях сил АТО. Не вщухає вогонь і в донецькому аеропорту.

На маріупольському напрямку також неспокійно. В районі Мар'їнки противник неодноразово здійснював обстріли з гранатометів. Там же був важко поранений мирний житель.

В зоні АТО за добу загинув 1 український військовий, ще 3 поранені

Фото: карта АТО за 5 лютого 2016 року

Нагадаємо, за повідомленням штабу АТО, протягом минулої доби бойовики 81 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Неподалік від Донецька противник застосував гранатомети, великокаліберні кулемети й стрілецька зброя за українським укріплення в Мар'їнці, Авдіївці, Пісках, Досвідченого і на шахті Бутівка.