ua en ru

У зоні АТО загинув український військовослужбовець

У зоні АТО загинув український військовослужбовець Фото: загиблий в АТО (РБК-Україна)

Бойовики застосовують озброєння, заборонене мінськими угодами

Протягом минулої доби, 17 січня 2018 року, у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) в результаті обстрілів бойовиками загинув один український військовослужбовець. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Загалом, минулої доби, російсько-окупаційні угрупування здійснили 7 обстрілів позицій Збройних сил України. Українські військовослужбовці у двох випадках були вимушені відкривати вогонь у відповідь із озброєння, не забороненого мінськими угодами. У результаті ворожих обстрілів загинув один військовослужбовець", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що противник продовжує зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню на час новорічно-різдвяних свят та застосовувати озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

Так, на Луганському напрямку бойовики вели вогонь із гранатометів різних видів та 120-мм мінометів довкола населеного пункту Луганське. На Донецькому напрямку окупанти порушували домовленості про припинення вогню з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля Пісків. Також були застосовані гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО за 17 січня 2018 року Дотримання р...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 17 січня 2018 р.

Нагадаємо, минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрою загинули двоє військових, ще п'ятеро дістали поранення.