ua en ru

В зоні АТО загинув один український військовий, двоє поранені, - штаб

В зоні АТО загинув один український військовий, двоє поранені, - штаб Фото: сили ЗСУ

Всього був зафіксований 61 обстріл позицій ЗСУ

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) загинув один український військовий, ще двоє отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

Також повідомляється, що був зафіксований 61 обстріл позицій збройних сил України.

За даними штабу, епіцентром вогневого протистояння залишається Приморське напрямок. Мінометним вогнем калібру 120 мм та 82мм, БМП, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів бойовики накривали позиції ВСУ поблизу населеного пункту Водяне. З мінометів калібру 82мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів бив обстріляли українських військових під Мар'їнкою. Під Широкіно російсько-терористичні підрозділу обстрілювали з озброєння БМП і стрілецької зброї. По позиціях морпіхів під Гнутово бойовики відкривали вогонь з 120-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів і кулеметів, а захисників Гранітного, Талаківки, Павлополя і Гнутово активно обстрілював з кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї. Сили АТО під Водяним обстрілювали ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку, основними об'єктами вогневих зусиль противника були опорні пункти українських військових поблизу Авдіївки і шахти "Бутівка". Під "Бутівкою" бойовики обстрілювали сили АТО вогнем мінометів калібру 120 мм та 82мм, а під Авдіївкою - з 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів і протитанкових ракетних комплексів. Озброєння БМП російські найманці застосовували проти українських військових під Опитним, а захисників Кам'янки і Зайцево обстрілювали з протитанкових гранатометів і кулеметів великих калібрів. По позиціях поблизу населених пунктів Піски і Луганське противник бив з кулеметів великих калібрів. У районах Авдіївки та Троїцького діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку, з мінометів калібру 82мм, гранатометів і кулеметів великих калібрів противник бив по позиціях поруч Новоолександрівки. З озброєння БМП обстрілював захисників Кримського, а з гранатометів різних калібрів бив по позиціях в районі Катеринівки. Гранатомети і великокаліберні кулемети бойовики застосували по опорних пунктах у районі Новозвановки.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 13 квітня 2017 року Ситуація в районі проведення АТО ускла...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 12 квітня 2017 р.

Нагадаємо, вчора президент України Петро Порошенко заявив, що в разі загострення на Донбасі сили антитерористичної операції готові контратакувати.