ua en ru

В зоні АТО один військовослужбовець загинув, ще один поранений, - штаб

В зоні АТО один військовослужбовець загинув, ще один поранений, - штаб Фото: новини АТО

Бойовики здійснили 36 обстрілів

За минулу добу російсько-окупаційні війська в зоні АТО здійснили 36 обстрілів, в результаті чого один український військовий загинув, ще один - зазнав поранення. Про це інформує прес-центр штабу АТО в Facebook.

Як повідомляється, внаслідок обстрілів один український військовослужбовець загинув. Ще один – зазнав поранення.

"За минулу добу бойовики російсько-окупаційних військ здійснили 36 обстрілів позицій українських захисників. Зокрема на Донецькому напрямку із реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" бойовики обстріляли наші позиції неподалік Лебединського випустивши по українських укріпленнях 40 реактивних снарядів. Також під Лебединським ворог застосував 82 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, із 122 мм артилерії та 120 мм мінометів бойовики відкривали вогонь по захисниках Широкиного та Водяного. Також міномети калібру 120 мм агресор застосував поблизу Новотроїцького, 82 мм міномети в районі Пісків, Водяного та Шахти Бутівка, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – біля Гнутового, Шахти Бутівка, Водяного, Пісків, Верхньоторецького та Опитного. Вогонь зі стрілецької зброї вівся по оборонцях Мар’їнки, Невельського, Авдіївки та Новотроїцького.

Так, на Луганському напрямку із забороненої 122 мм артилерії агресор обстріляв опорні пункти в районі Попасної, з 82 мм мінометів та озброєння БМП – під Троїцьким, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік Новгородського.

"Крім цього, гранатомети та снайперську зброю окупанти застосували поблизу Зайцевого, озброєння БМП – в районі Кримського, великокаліберні кулемети – неподалік Травневого, а стрілецьку зброю – під Новолуганським", - зазначено у повідомленні штабу.

Зведення Прес-центру штабу АТО за добу 20 квітня 2018 року За минулу добу бойовики російсько-окупаційних військ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 20 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна стала світовим лідером за кількістю жертв підриву на мінах.