ua en ru

У Житомирській обл. жорстоко побили активіста, який боровся зі злочинним видобутком бурштину

У Житомирській обл. жорстоко побили активіста, який боровся зі злочинним видобутком бурштину Фото: родовище бурштину

Потерпілому розбили голову в двох місцях

У Житомирській області в п'ятницю побили активіста Олександра Ніколайчука, який боровся проти нелегального промислу бурштину. Про це написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Денис Казанський.

Так, за словами журналіста, після виходу низки репортажів, бандитам дали команду на час згорнути свою діяльність. У мафії почалися проблеми, і за це Ніколайчуку вирішили помститися.

"В Олевську вчора ввечері побили арматурою депутата міськради та активіста Олександра Ніколайчука, який допомагав нам робити сюжети про місцеву "бурштинову республікуу". Зараз він у лікарні. Зламана рука, в кількох місцях довелося зашивати голову", - написав Казанський

Згідно іформації журналіста, загрози Ніколайчуку надходили і раніше, але це ніколи його не зупиняло. Він обіцяє скоро одужати і продовжити боротьбу проти криміналітету.

"Дуже крутий пацан. На таких тримається Україна", - зазначив журналіст.

У свою чергу сам потерпілий написав у своєму Facebook, що йому розбили голову в двох місцях.

"Головне, що живий. Рани залікую і повернуся до безкомпромісної боротьби. P.S. вчора троє невідомих скоїли організований напад. В результаті мені розбили в 2-х місцях голову. Також отримав перелом і сильні удари руки. На даний момент лікуюся. Більш інфи незабаром. Спасибі всім за допомогу", - написав активіст, виклавши своє фото з травмами.

У Житомирській обл. жорстоко побили активіста, який боровся зі злочинним видобутком бурштину
Фото: Олександр Ніколайчук

У свою чергу в прес-службі МВС України в Житомирській області повідомили, що за даною подією порушено кримінальну справу за попередньою кваліфікацією події - ч.4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст.351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають відповідальність від штрафу до позбавлення волі до 7 років.

"За попередніми висновками медиків у потерпілого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана волосистої частини голови і перелом мізинця лівої руки", - зазначили в міліції.

Нагадаємо, українські прикордонники з початку 2015 р. вилучили майже 520 кг контрабандного бурштину.