ua en ru

"Житомиргаз" до кінця року планує забезпечити лічильниками 85% квартир області

Протягом цього року ПАТ "Житомиргаз" повинен встановити майже 2,5 тис. індивідуальних і 800 будинкових лічильників газу. На облаштування безкоштовними приладами обліку квартир і будинків НКРЕКП затвердила "Житомиргазу" 31,3 млн грн, повідомляє прес-служба компанії.

"Установка лічильника – відповідальний крок для кожної сім'ї до енергозбереження і економії палива. Завдяки таким діям споживачі оберігають себе на майбутнє від непередбачуваних змін у законодавстві і платять виключно за спожитий газ", – відзначає директор з капітального будівництва ПАТ "Житомиргаз" Віталій Сушицький.

За даними компанії, протягом шести місяців газорозподільне підприємство вже встановило дві тисячі індивідуальних приладів обліку газу.

"Безкоштовні лічильники встановлюються відповідно до затверджених графіків, куди в першу чергу внесені споживачі, які мають газову плиту і водонагрівач. Жителів будинків, де встановлюються лічильники, заздалегідь сповіщають про дату оголошеннями на під'їздах. Також графік установки на тиждень публікується у місцевих ЗМІ. Адже споживач повинен підготувати кухню для проведення монтажних робіт і надати газовикам доступ в квартиру, тобто бути вдома в цей час", – говорить заступник технічного директора ПАТ "Житомиргаз" Олексій Міхненко.

Відзначається, що, якщо споживач відмовляється від лічильника, який безкоштовно встановлює "Житомиргаз", він все одно до 2018 року має встановити прилад обліку, але вже за свій рахунок.