ua en ru

Мешканки Донбасу, які народили в Харкові, отримають допомогу на суму понад 10 тис. євро

Жінки із зони антитерористичної операції на Донбасі, які народили дітей у Харкові, отримають допомогу на загальну суму 10 тис. євро.

Жінки із зони антитерористичної операції на Донбасі, які народили дітей у Харкові, отримають допомогу на загальну суму 10 тис. євро, з них 6 тис. евро отримають породілля, які народять найближчим часом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міськради.

Як повідомила заступник мера Харкова з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, ці кошти передали Харкову з міста-побратима Нюрнберга та особисто від голови Фонду робітничої благодійності, депутата окружної ради Середньої Франконії Фріца Кербера.

За словами Фріца Кербера, в Нюрнберзі був оголошений збір коштів для людей, які приїхали з Донецької та Луганської областей в Харків. Було вирішено зібрати кошти для майбутніх мам і тих, хто вже народив дітей у Харкові. Зібрані гроші спрямують на так звані набори для породіль, куди увійдуть памперси, дитяче харчування, харчування для немовлят, пляшки, соки, побутова хімія і все необхідне для немовлят та їх мам.

Крім того, заступник міського голови повідомила, що 15 тис. грн для немовлят та їх мам зібрала Асоціація головних лікарів міста Харкова. Вони передадуть молодим мамам цю суму на покупку памперсів.

Нагадаємо, з квітня 2014 р. українські влади проводять антитерористичну операцію на Донбасі проти проросійських сепаратистів і бойовиків. З 5 вересня 2014 р. там оголошено перемир'я і проводиться обмін полоненими.

Станом на 15 вересня 2014 р. кількість госпіталізованих переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей, за даними МОЗ України, збільшилася до 12 тис. 106 осіб