ua en ru

Жертвами масового вбивства в Сирії стали більше 200 людей

Активісти сирійської опозиції наполягають на тому, що урядові війська влаштували чергове масове вбивство мирних громадян. За неперевіреними даними, кількість жертв трагедії може перевищувати 200 осіб, передає Reuters.

Інцидент стався в населеному пункті Тремсех, недалеко від м. Хама. У штабі повстанців журналістам повідомили, що армія проводила операцію з зачистки міста від бойовиків опозиції. Для цього були використані міномети, бронемашини, танки, а також бойові вертольоти. Під основний удар потрапили і мирні жителі.

Реакції офіційного Дамаску поки не послідувало.

Примітно, що повідомлення про масове вбивство мирних громадян, як і у випадку з "різаниною в Хулі", з'явилося напередодні голосування Ради безпеки ООН за проект нової резолюції щодо заходів з врегулювання кризи в Сирії. В основі документа лежать санкції відносно діючого уряду і Адміністрації Президента Башара Асада.

Нагадаємо, в містечку Хула 25 травня 2012 р. відбулося вбивство понад 100 мирних жителів, відповідальність за яке опозиція і сирійський уряд намагаються покласти один на одного.

В Сирії з березня 2011 р. продовжується протистояння влади й опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів".