ua en ru

Жертвами подвійного теракту в Дамаску стали 40 осіб, 100 поранені, - уточнені дані

За уточненими даними, в результаті подвійного теракту в столиці Сирії Дамаску загинули 40 осіб. Ще 100 отримали поранення, передає Reuters з посиланням на сирійський телеканал Dunia. Раніше повідомлялося про 30 загиблих і 55 поранених.
Нагадаємо, два військові об'єкти в Дамаску були атаковані терористами. Активісти, що в той же час підтримують опозицію, стверджують, що обидві атаки були підстроєні урядовими військами, щоб переконати спостерігачів з Ліги арабських держав (ЛАД), прибулих в країну сьогодні, що в сирійській столиці діють бойовики. Відзначимо, що делегація Ліги сьогодні відвідала місця, де відбулися вибухи, щоб оцінити заподіяний збиток.
З березня 2011 р. в Сирії продовжуються масові заворушення і збройні виступи проти уряду країни. Протестувальники вимагають відставки Президента Башара Асада і проведення реформ. Влада пішла на низку поступок, проте керівники опозиції під різними приводами відмовляються йти на зближення з владою і встановлення мирного діалогу. Раніше ЛАД припинила членство Сирії і ввела відносно держави низку економічних санкцій.