ua en ru

Ж/д переїзд, на якому вчора поїзд збив маршрутку, був обладнаний належним чином, - Козак

Залізничний переїзд, на якому вчора, 4 лютого 2014 р., потяг збив автомобіль був обладнаний усіма необхідними механічними засобами.

Залізничний переїзд, на якому вчора, 4 лютого 2014 р., потяг збив автомобіль, був обладнаний усіма необхідними механічними засобами. Про це заявив в.о. міністра інфраструктури Володимир Козак на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є нормативні документи, які є і в Європі, і в Росії, і в інших країнах, коли в залежності від обсягу автомобільних перевезень дозволяється не обладнувати охоронювані переїзди, а обладнати їх відповідними знаками, які необхідні для того, щоб було видно водієві, що не можна їхати. Цей переїзд був обладнаний усіма необхідними механічними засобами. Видимість була з одного боку 500 м, з іншого - 400 м. Працювала шумова сигналізація, працювала світлова сигналізація, тобто був червоний", - заявив Козак.

За його словами, з пояснень чотирьох, що вижили в аварії людей, випливає, що всі пасажири кричали водієві про наближення потягу, але водій відповів, що встигне проскочити.