ua en ru

Земельні ділянки навколо НСК "Олімпійський" будуть викуплені у власників в примусовому порядку, - Б.Колесніков.

Земельні ділянки навколо НСК "Олімпійський" будуть викуплені у власників в примусовому порядку на підставі норм закону про суспільні потреби, заявив віце-прем'єр з підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков, пише "Дзеркало тижня".

Зокрема, навколо київського стадіону планується створення "зони гостинності" з парками і гостьовими зонами, для чого необхідно знести декілька об'єктів, що знаходяться в безпосередній близькості.

"З компаніями, які володіють цими об'єктами, судитися і не хочеться, і немає часу. Тому я думаю, що ми удамося до закону про суспільні потреби. Тобто просто викупимо ці ділянки. Але за сьогоднішньою ринковою ціною. А не по позавчорашньою. Так буде швидше", - заявив Б.Колесніков.

Окрім паркінгу, який залишився на місці ТРЦ "Троїцкий", мова йде про декілька будівель на майданчику з боку Великої Васильківської.

"З другого боку стадіону є ще декілька споруд, створених до епохи історичного матеріалізму, - каток і декілька центрів такого ж віку. Ми запропонували спочатку побудувати новий каток. Це недорого - до 30 млн грн. Будується він місяців п'ять, а решту всіх гадючників знести. І на їх місці зробити хороший парк і нормальні гостьові зони", - повідомив віце-прем'єр.