ua en ru

У Зеленського закликали Кабмін вирішити боргову кризу в "зеленій" енергетиці

У Зеленського закликали Кабмін вирішити боргову кризу в "зеленій" енергетиці Фото: В Офісі президента закликали Кабмін вирішити кризу в зеленій енергетиці (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Кабінет міністрів України має вирішити проблему боргів держави перед інвесторами у відновлювану енергетику, щоб вирішити кризу платежів в секторі "зеленої" енергетики.

Про це йдеться в листі Офісу президента на адресу Європейської бізнес- асоціації, копія якого є в розпорядженні РБК-Україна.

"Відповідно до законодавства саме уряд забезпечує проведення державної політики щодо регулювання національної економіки", - говориться у відповіді ОП.

Перед цим ЄБА направляла листа в ОП з проханням вирішити проблему боргів в секторі "зеленої" енергетики, оскільки криза вже призвела до зневіри інвесторів в Україну та відтоку іноземних інвестицій з держави.

"Кабінету міністрів України запропоновано забезпечити опрацювання порушених у листі питань та вжиття відповідних заходів реагування", - написала заступник голови ОП Юлія Свириденко.