ua en ru

Заява ПР про хабар суддям КААС від БЮТ за чухвалення рішень напередодні виборів не відповідає дійсності, - О.Шустік.

Заяви представників Партії регіонів про те, що судді Київського апеляційного адміністративного суду (КААС) отримали у ніч перед виборами великого хабара від БЮТ, не відповідають дійсності. Про це повідомила заступник голови фракції БЮТ, перший заступник голови УСДП Олена Шустік, повідомляє її прес-служба. Вона стверджує, що ПР чинить тиск на суддів. "Документи підтвердили... що так звані викриття Партії регіонів є примітивним обманом та маніпуляцією. Всі їхні дії спрямовані на нагнітання нездорової атмосфери у суспільстві, підрив довіри до судів, повну дестабілізацію", - підкреслила О.Шустік.

Нагадаємо, 17 січня представник прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в суді Руслан Кирилюк повідомив, що Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Центральної виборчої комісії, яке дозволяло вносити у день голосування до списків виборців зміни за рішенням дільничних виборчих комісій. Він зазначив, що ЦВК ухвалила таке рішення переглядаючи рішення Кременчуцької окружної виборчої комісії (Полтавська обл.), яка не дозволила вносити після 14 січня будь-які зміни за рішенням дільничних виборчих комісій. ЦВК це рішення скасувала, а Апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК.
Крім того, заступник керівника центрального виборчого штабу Ю.Тимошенко Андрій Портнов повідомив, що Апеляційний адміністративний суд Києва у повному обсязі задовольнив вимоги щодо поновлення на посаді члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка.
Крім того, Вищий адміністративний суд України зобов'язав Центральну виборчу комісію України на найближчому засіданні розглянути питання щодо реєстрації спостерігачів з Грузії.