Завоювання Америки: Dodge починає випускати китайські автомобілі

Завоювання Америки: Dodge починає випускати китайські автомобілі Майбутній кросовер Dodge для Мексики (Фото: media.stellantisnorthamerica.com)

Компанія Dodge анонсував вихід нового SUV, який призначений для ринку Мексики. Покзал тизерну зображення закамуфльованого прототипу не можуть приховати походження машини: це китайський кросовер GAC GS5.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Dodge.

Китайскій автомобіль під американським брендом Dodge? Тепер це реальність. Мексиканським підрозділом Stellantis, куди входить марка, опубліковані перші тизерны зображення нового середньорозмірного кросовера. Заявлено, що новинка призначена для ринку Мексики.

Машина на знімках укрита камуфляжем, але загальний силует і окремі видимі деталі не залишають сумнівів: під брендом Dodge в Мексиці буде продаватися китайський кросовер GAC GS5 другого покоління, який дебютував в 2018 році.

Завоювання Америки: Dodge починає випускати китайські автомобіліНасправді в появі перелицьованого GAC під маркою Dodge немає нічого дивного. Fiat Chrysler Automobiles і GAC сотрудічают досить давно, а один з плодів спільної роботи - розташований в Китаї завод з випуску позашляховиків і кросоверів Jeep для місцевого ринку.

Технічна інформація по майбутньому "китайському" Dodge поки не оприлюднена, але навряд чи техніка буде відрізнятися від исходника. GAC GS5 випускається тільки в передніпріводном виконанні, а під капотом розташована безінових "четвірка" об'ємом 1,5. Для ринків Латинської Америки цей мотор розвиває 151 к.с. і 234 Нм. Трансмісія - "механіка" або "автомат" Aisin.

Завоювання Америки: Dodge починає випускати китайські автомобіліПрем'єра кросовера повинна відбутися до кінця року. Ближче до цієї дати з'явиться докладна інформація, як перелізованний кросовер буде олічается від GAC GS5 за ціною і оснащення.

Нагадаємо, в Україні почали продавати російський позашляховик Lada Niva Travel. Машину збирають на ЗАЗі з привізних машінокмпектов, ціна стартує з 370 тисяч гривень.