ua en ru

Завершено слідство у справі умисного вбивства мера Кременчука Бабаєва, - прокуратура

Завершено слідство у справі умисного вбивства мера Кременчука Бабаєва, - прокуратура

Завершено слідство у справі умисного вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенко. Про це раніше повідомив виконуючий обов'язки прокурора Полтавщини Юрій Кравченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Кравченко стверджує, що в даний час матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення - четверо підозрюваних, семеро їх захисників і п'ятеро постраждалих ознайомляться з матеріалами кримінального провадження.

"Слід зазначити, що стороною захисту деяких підозрюваних у даному кримінальному провадженні робляться заяви в ЗМІ про відсутність вини їхніх підзахисних у вчиненні кримінального порушення, - сказав в.о. прокурора області. - Усім нам відомо, що крапку в цій заплутаній історії може поставити тільки суд. На мою точку зору, затягування з ознайомленням матеріалів кримінального провадження є нічим іншим, як шляхом такого опору в рамках досудового розслідування - затягнути термін обвинувального акта до суду. з моменту кримінального провадження деякі захисники взагалі не почали ознайомлюватися з матеріалами справи. Їх підзахисні підозрювані , враховуючи поведінку своїх адвокатів, також повільно, в день тільки по 70 сторінок знайомляться з матеріалами кримінальної виробництва ", - сказав він.

Як заявив в.о. прокурора Полтавської області, в ході проведення попереднього розслідування було: допитано в якості свідків 590 осіб, проведено 10 слідчих експериментів за участю свідків і підозрюваних, призначено та проведено 117 експертиз.

За його словами, після завершення ознайомлення стороною захисту з матеріалами кримінальної виробництва, обвинувальний акт відразу буде направлений для розгляду по суті до суду.

Як повідомляло РБК-Україна, кримінальні провадження про вбивство мера Кременчука (Полтавська область) Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенко об'єднані в одну справу.

Нагадаємо, 11 лютого невідомий скоїв кілька пострілів у суддю Автозаводського районного суду, коли той повертався додому з роботи. Постраждалий помер у лікарні тієї ж ночі, приблизно о 01:40. Суддя А. Лободенко виносив рішення про накладення арешту на частину майна сім'ї Мельников, проте не розглянув справу, так як загинув.

26 липня 2014 мер Кременчука Олег Бабаєв був убитий пострілом в груди з вогнепальної зброї недалеко від свого місця проживання. 29 липня кримінальне провадження за фактом вбивства Бабаєва було перекваліфіковано на умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб.
2 вересня 2014 міліція повідомила про затримання 4 підозрюваних у вбивстві Бабаєва.

Пізніше на прес-конференції в Києві радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що в підозрі причетності до вбивства мера затримані Олександр Крижанівський та директор місцевої телекомпанії "Візит" Олександр Мельник.