ua en ru

Застрелений міліціонером у зоні АТО чоловік не був волонтером, - МВС

Застрелений міліціонером в зоні проведення антитерористичної операції на Донеччині чоловік не був волонтером. Про це повідомив начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін в Facebook.

"17 грудня 2014 року в Артемівський МВ ГУМВС України в Донецькій області ГУМВС України в Дніпропетровській області надійшло повідомлення про те, що на одному з блокпостів в Дніпропетровській області був зупинений автомобіль. У ньому знаходилися двоє молодих людей, жителів Полтавської області, один з них, 1996 року народження з вогнепальним пораненням. Було встановлено, що троє жителів Полтавської області, вночі 16 грудня 2014 на автомобілі виїхали з Полтавської області в Вуглегірськ Донецької області. На одному з блокпостів Донецькій області їх зупинили люди у військовій формі для перевірки документів. Стався словесний конфлікт. Потім пролунав постріл з автомата. Результат - один з знаходилися в автомобілі загинув на місці, інший - отримав вогнепальне поранення. Третій пасажир вивіз пораненого товариша в Дніпропетровськ", - написав Аброськін.

Він повідомив, що співробітниками МВС було встановлено особу співробітника міліції, причетного до скоєння цього злочину.

"Вчора цей співробітник міліції був затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Кримінальне провадження за вказаною злочину розслідує прокуратура Донецької області. Хочу сказати, що потерпілі ніякого відношення до волонтерам не мають", - повідомив Аброськін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що полтавський міліціонер, який ніс службу на одному з блокпостів Донецької області, вбив волонтера.