ua en ru

Засідання Вищого госпсуду щодо майна ДАК "Титан України" і "Кримський Титан" відбудеться 16 березня, - В.Новицький.

Засідання Вищого господарського суду України (ВГСУ) щодо спірного майна ДАК "Титан України" і "Кримський Титан" відбудеться 16 березня 2010 р. Про це повідомив на брифінгу міністр промислової політики Володимир Новицький, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, він отримав цю інформацію сьогодні.

"У Вищому господарському суді знаходиться п'ять позовів із цього приводу. Два - з їхнього боку, два - з нашого, один - з боку Міністерства юстиції", - сказав В.Новицький.

Міністр сподівається, що це питання вирішиться найближчим часом, оскільки вже півроку майно не може бути передано ДАК "Титан України".

Нагадаємо, 13 січня ц.р. Кабінет міністрів ухвалив рішення прискорити процес повернення активів ГАК "Титан" з оренди під прямий державний контроль. Уряд прийняв постанову про передачу спеціальних дозволів на використання надр п'яти ГЗК. Було ухвалено рішення прискорити передачу їх майна у держвласність, а поки вони знаходяться в оренді ЗАТ "Кримський титан". Зокрема, за трьома з п'яти ГЗК відбуватиметься переоформлення на нові державні підприємства, за іншими двома - будуть переоформлені дозволи, які має видати Міністерство екології.

Компанія "Кримський титан" знаходиться в управлінні держкомпанії "Титан" і OstChem. Вільногірський та Іршанській ГЗК знаходяться в оренді у "Кримського титану" з 2004 р. Термін оренди закінчився у вересні 2009 р., і не був подовжений.

Як повідомлялося раніше, "Кримський титан" може перейти на імпорт сировини, якщо позбудеться постачань з Вільногірського й Іршанського ГЗК. Якщо держава відмовиться від пролонгації договору оренди, OstChem виступатиме за компенсацію витрат на модернізацію ГЗК.

Київський госпсуд у листопаді 2009 р. наклав арешт на майно Іршанського і Вільногірського ГЗК, що знаходилися в оренді у ЗАТ "Кримський титан".