ua en ru

Засідання щодо фігуранта справи про вбивства на Майдані продовжиться 8 листопада

Засідання щодо фігуранта справи про вбивства на Майдані продовжиться 8 листопада Фото: Олександр Щеголєв (УНІАН)

Сьогодні у суді заслухали двох потерпілих

Шевченківський райсуд Києва продовжить засідання у справі екс-начальника Управління СБУ в Києві та Київській області Олександра Щеголєва 8 листопада. Про це заявив головуючий у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

Суддя пояснив це тим, що "є інші засідання".

Продовження 8 листопада о 9.30", - сказав суддя.

Зазначимо, за словами другого потерпілого в результаті пожежі у Будинку профспілок у Києві, він отримав множинні рвані рани тіла.

"Рани на обличчі з правого боку, а в результаті травми кінцівок довелося зшивати рани. Я спочатку думав, що відлежуся і все буде добре. В той час я постійно спав і не усвідомлював, що зі мною відбувається. Потім мати помітила, що я втратив слух. Потім мене доправили в Вінницьку обласну лікарню. Всі отримані ушкодження мають вплив на моє сьогоденне життя", - зазначив потерпілий.

За його словами, Будинок порофспілок був підпалений правоохоронцями навмисно.

"Так, причиною був підпал працівниками правоохоронних органів. Я відчував небезпеку на Майдані з боку правоохоронних органів. Я відчував загрозу фізичному здоров'ю", - додав він.

Сьогодні у суді заслухали двох потерпілих.

За словами прокурора у справі 135 потерпілих, були допитані вже 40. Прокурор зазначив, що сторона обвинувачення буде клопотати про допит більше 20 свідків.

Нагадаємо, в ході сьогоднішнього засідання суду адвокат Валентин Рибін наполягав на тому, щоб Щеголєву призначили цілодобовий домашній арешт або обрали запобіжний захід у вигляді застави.

В результаті суд продовжив Щеголєву арешт ще на два місяці.

Зазначимо, Щеголєв був взятий під варту 20 серпня 2015 року. Йому інкримінують діяльність в складі організованої групи, яка діяла з метою розгону активістів Майдану. В обвинувальному акті зазначається, що він керував операцією по розгону 18-19 лютого у 2014 р. в Києві. Там також сказано, що завдяки вказівкам Щеголєва тодішні правоохоронці брали штурмом Будинок профспілок у Києві.