ua en ru

Запущений перший насосний агрегат каналу "Сіверський Донець - Донбас", - ДонОДА

Сьогодні, 23 червня 2014 р., о 10:00 був запущений перший насосний агрегат продуктивністю 0,5 млн куб. м води на добу І підйомі каналу "Сіверський Донець - Донбас".

Сьогодні, 23 червня 2014 р., о 10:00 був запущений перший насосний агрегат продуктивністю 0,5 млн куб. м води на добу І підйомі каналу "Сіверський Донець - Донбас". Про це заявили в КП "Компанія "Вода Донбасу", повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

У водопостачальній компанії відзначили, що через дві доби буде включений другий насосний агрегат і запущена друга нитка продуктивністю до 1 млн куб. м води на добу.

Також повідомляється, що для подальшого підвищення продуктивності каналу і насосної станції необхідно виконати додаткову перемичку між другою і третьою нитками діаметром 1400 мм. Всі необхідні матеріали для виконання цих робіт є.

При цьому, зазначають у комунальному підприємстві, основною умовою для проведення ремонтних робіт на каналі, а також для забезпечення стабільного водопостачання Донецької області є припинення бойових дій в зоні розташування об'єктів каналу Сіверський Донець-Донбас.

Раніше сьогодні ЗМІ повідомили, що ремонт водоводів каналу "Сіверський Донець - Донбас" завершений.

Нагадаємо, 10 червня 2014 р. робота каналу "Сіверський Донець - Донбас" була тимчасово зупинена в результаті артилерійського обстрілу насосної станції.