ua en ru

У Запорізькій області споживачі газу без субсидії наростили борги

У Запорізькій області споживачі газу без субсидії наростили борги У Запорізькій області споживачі газу без субсидії наростили борги

З початком опалювального сезону борги клієнтів ТОВ "Запоріжгаз збут" усього за місяць збільшилися більш ніж на 74 мільйони гривень. Основний приріст заборгованості спостерігається серед споживачів газу, які не оформили субсидії, пише прес-служба компанії.

При цьому, як зазначається, станом на 1 листопада, 35% клієнтів користуються субсидією ТОВ. Ті з них, хто оплачує розрахований органами соцзахисту обов'язковий платіж, не мають боргів навіть за минулий опалювальний період.

"Тому виходом із ситуації є допомога держави, тобто субсидії. Всім боржникам, які її не оформили і не платять за газ, компанія буде змушена припинити газопостачання. Важливо також зазначити, що наявність боргу за газ, не є перешкодою для оформлення субсидії", – говорить директор ТОВ "Запоріжгаз збут" Тетяна Колесникова.

У компанії нагадали, що оформити субсидію може кожна родина, якщо витрати на комунальні послуги більше 15% середнього щомісячного сукупного доходу.