ua en ru

Запорізьке ГУ МВС відмовило в порушенні кримінальної справи за фактом підпалу автомобіля гендиректора заповідника "Хортиця".

ГУ МВС у Запорізькій області відмовило в порушенні кримінальної справи за фактом підпалу автомобіля генерального директора Національного заповідника "Хортиця" Максима Остапенка, кваліфікувавши його як самозагорання. Дане рішення було ухвалене на підставі висновку експертного центру МНС. Про це повідомив на прес-конференції в.о. прокурора Запорізької області Віктор Занфіров, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами перевірки було відмовлено в порушенні кримінальної справи. Фахівці експертного центру при МНС провели перевірку і прийшли до висновку, що це був не підпал, а самозагорання електропроводки під капотом", - заявив В.Занфіров.

За його словами, для більшої точності експертизи прокуратура звернулася за експертним висновком до ще однієї науково-дослідної установи, і там висновок про самозагорання було підтверджено.

Нагадаємо, ввечері 10 березня 2010 р. перед вікнами будинку генерального директора НЗ "Хортиця" М.Остапенка вибухнув його джип Mitsubishi Pajero. У результаті пожежі джип згорів ущент, а також постраждали Daewoo Tico і "Таврія", які стояли поруч.