ua en ru

"Запоріжгаз" закликає бюджетні установи провести тендери для закупівлі газу

"Запоріжгаз" закликає бюджетні установи провести тендери для закупівлі газу

Участь у таких заходах зазвичай вимагає не менше місяця

У Запорізькій області 120 закладів медицини, освіти та культури досі не провели конкурсні торги на закупівлю природного газу. Через це вони можуть залишитися без тепла в опалювальний сезон, повідомляє прес-служба "Запоріжгазу".

"Чинне законодавство передбачає, що всі організації, які фінансуються з державного і місцевого бюджетів, повинні проводити закупівлю товарів і послуг вартістю понад 200 тис. грн тільки через тендер. Участь у таких заходах зазвичай вимагає не менше місяця, в той час як до початку опалювального сезону залишилося кілька тижнів. Тільки в результаті тендеру бюджетна установа зможе укласти договір з постачальником газу, підписати угоду та оформити ліміти (номінації) газу", - заявили в прес-службі.

У разі відсутності номінацій газорозподільна компанія ПАТ "Запоріжгаз" не має права розподіляти газ жодній установі, незалежно від його соціальної спрямованості. В іншому випадку це буде порушенням Кодексу газорозподільних систем і Правил постачання природного газу, додали в прес-службі.

"ПАТ "Запоріжгаз" щомісяця звітує перед "Укртрансгазом" про обсяги розподіленого споживачам газу. У разі якщо оператор газотранспортної системи фіксує використання споживачем газу без підтвердженої номінації, то до газорозподільного підприємства застосовуються штрафні санкції. А відібраний газ вважається несанкціонованим. Порушувати чинне законодавство наша компанія не може", - говорить комерційний директор ПАТ "Запоріжгаз" Антон Кий.