ua en ru

"Запоріжгаз" планує повірити 40 тис. газових лічильників у 2017

"Запоріжгаз" планує повірити 40 тис. газових лічильників у 2017 "Запоріжгаз" планує повірити 40 тис. газових лічильників у 2017

Повірка проводиться кожні п'ять чи вісім років

З початку 2017 року ПАТ "Запоріжгаз" спільно з представниками державного підприємства "Запоріжстандартметрології" вже провели планову повірку більше 10 тис. лічильників. Щодня для зняття повірку приладів фахівці компанії здійснюють по 150 виїздів до споживачів області, повідомляє прес-служба компанії.

ПАТ "Запоріжгаз" до кінця року планує перевірити роботу ще 40 тис. приладів обліку. Повірка проводиться кожні п'ять чи вісім років, в залежності від типу приладу. У 2017 році з повірених лічильників приблизно 4,5 тис. виявилися непридатними до експлуатації через порушення метрологічних характеристик.

У разі, якщо прилад не пройшов повірку, його відправляють для ремонту заводу-виробнику. Там його ремонтують і повертають у ПАТ "Запоріжгаз". Якщо ж прилад не підлягає ремонту, тоді компанія замовляє новий лічильник за свій рахунок.

"На період відсутності лічильника у зв'язку з повіркою або його ремонтом, нарахування за газ для споживача здійснюються за середніми показниками обсягів споживання, згідно з показаннями приладу за аналогічний період минулого року", - розповів головний метролог ВАТ "Запоріжгаз" Володимир Верещак.

Крім того, у 2017 році ПАТ "Запоріжгаз" спільно з фахівцями ДП "Запоріжстандартметрології" також провело 180 позапланових перевірок лічильників газу. За цей період було виявлено 102 факти втручання в роботу приладів.