ua en ru

У Запоріжжі затримано нападника, який тяжко побив патрульного

У Запоріжжі затримано нападника, який тяжко побив патрульного Фото: затриманий підозрюваний у нападі (прес-служба НПУ)

Поліцейського у тяжкому стані було госпіталізовано до медичного закладу

Працівник патрульної поліції Запоріжжя отримав тяжкі тілесні ушкодження під час затримання чоловіка, який напав на місцевого жителя та вимагав у нього гроші. Нападника затримано в порядку ст. 208 КПК України, повідомляє прес-служба поліції Запорізької області.

Зазначено, що 9 червня до поліції надійшов виклик, що по вулиці Зестафонській невідомі побили чоловіка та вимагають у нього гроші.

"Під час затримання нападника працівник Управління патрульної поліції Запоріжжя, 1989 року народження, отримав тяжкі тілесні ушкодження. Поліцейського у тяжкому стані було госпіталізовано до медичного закладу", - йдеться в повідомленні.

Відтак, поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Крім того, за фактом вимагання грошей у місцевого жителя, поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 189 КК (вимагання).

"Попередньо встановлено, що до вчинення нападу може бути причетний місцевий житель 1981 року народження, який неодноразово раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Його затримано в порядку ст. 208 КПК та направлено до ізолятору тимчасового тримання", - доповіли у відомстві.

Наразі слідчі дії тривають, поліція встановлює всі обставини події.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що двоє керівників поліції Сумської області за керування транспортними засобами з явними ознаками алкогольного сп’яніння буде притягнено до адміністративної відповідальності.