ua en ru

Замглави МЗС РФ: "Шістка" держав так і не ухвалила конкретного рішення про санкції проти Ірану.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що "переговорна шістка" держав, куди входять Росія, США, Китай, Німеччина, Франція і Велика Британія так і не ухвалила конкретного рішення про санкції проти Ірану. Зустріч представників цих країн пройшла в представництві Євросоюзу в Нью-Йорку, передає Associated Press.

Як заявив С.Рябков, Росія як і раніше виступає в першу чергу за дипломатичне і політичне виіршення суперечки за іранською ядерною програмою, кажучи про санкції як про міру, до якої можна вдатися, але не в першу чергу. США ж наполягали на накладенні економічних санкцій. За словами дипломата, держави, що брали участь в зустрічі, хотіли б ще раз провести переговори з Тегераном з приводу пропозиції МАГАТЕ про відправку урану ісламської республіки за кордон для подальшого збагачення.

Представник Євросоюзу Роберт Купер зазначив, що питання про нові санкції ООН зараз знаходитися на розгляді "шістки".

Нагадаємо, 11 січня 2010 р. Держсекретар США Хіларі Клінтон заявила, що Білий дім може накласти санкції на представників уряду Ірану, з метою переконати владу цієї країни відмовитися від "ядерних амбіцій".

США і низка інших держав світового співтовариство звинувачують Тегеран в планах зі створення ядерної зброї, уряд Ісламської республіки заявляє, що ядерна програма країни носить мирний характер.