ua en ru

Заступник глави МВС Іраку звільнений після масової втечі ув'язнених з в'язниці

В Іраку у зв'язку з незадовільною організацією роботи системи виконання покарань звільнено зі служби заступник міністра внутрішніх справ країни Аднан аль-Ассад і глава поліції провінції Салах-ед-Дін генерал-майор Абдул Карім аль-Кхазраджі. У доповіді комісії вказано, що обидва чиновники не прийняли відповідних заходів для організації утримання особливо небезпечних злочинців, а також для їх пошуку після втечі, повідомляє France 24.

В кінці вересня ц.р. більше 100 ув'язнених, що містилися в м. Тікріт, опинилися на волі в результаті успішного штурму в'язниці бойовиками організації "Аль-Кайєда". Незважаючи на те, що в результаті розшукових заходів декілька десятків з них були схоплені знову, решта втікачі примкнули до терористів.

Примітно, що після втечі в пресі з'явився лист Аль-Кхазраджі, в якому він скаржиться аль-Ассад на брак сил і засобів для забезпечення охорони в'язниці і на те, що деякі ув'язнені потрапили під негативний вплив своїх співкамерників.

Відзначимо, що останні кілька місяців терористичні рухи на території Іраку здійснюють вилазки практично щодня. Найчастіше їхні дії спрямовані проти правоохоронних органів, однак і серед мирного населення рахунок жертв іде на сотні.

Читайте також: Міністр Великобританії Мітчелл подав у відставку після того, як назвав поліцейських плебеями