ua en ru

Законопроект щодо Тимошенко може бути проголосований у ВР 19 листопада, якщо будуть враховані основні вимоги ПР, - Олійник

Проект закону щодо засудженої екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко може бути ухвалений у Верховній Раді у вівторок, 19 листопада, але тільки за умови вирішення ключових проблем: погашення збитків та внесення застави. Про це "РБК-Україна" заявив член робочої групи, народний депутат Партії регіонів Володимир Олійник.

"Ми бачимо на цьому тижні абсолютну неготовність і небажання опозиції приймати закон про лікування ув'язнених. Ми неодноразово виступали за те, щоб проект закону був підготовлений. Опозиція презентувала ще вчора проект закону 3599-д, вони презентували його ще вчора, але зареєстрований він сьогодні. Я його ще не вивчав детально, але ми будемо наполягати на швидкій експертизі Верховної Ради, щоб вони висловили свою позицію", - заявив він.

За його словами, у запропонованих проектах законів не вирішуються дві основні проблеми, на вирішенні яких наполягає Партія регіонів.

"Невирішеною залишається проблема погашення збитків у півтора мільярда перед НАК "Нафтогазом", не розв'язана проблема про заставу", - зазначив Олійник.

Нардеп ПР прогнозує, що якщо всі "проблемні моменти" будуть врегульовані, то "є ймовірність прийняття закону щодо Тимошенко у вівторок".

При цьому депутат вважає, що "складно відповісти однозначно, чи буде у вівторок прийнятий закон, в першу чергу через небажання частини її депутатів приймати такий закон".